Ahoj všem, kdo narazili na můj blog! Jmenuji se Kristýna a miluju vaření... PS: Nežer to! Když je to tak dobré! :)

Quiche

13. července 2017 v 23:04 | Kristýna Židková |  Svačinky

QUICHE


Co budeme potřebovat:

NA KŘEHKÉ TĚSTO:

120g hladké mouky
50g celozrné
100g studeného másla
1 žloutek
4 lžíce studené vody
Špetka soli

NÁPLŇ NAPŘ:

A,
500g cibule
slanina
Muškátový oříšek (trochu nastrouhat)
Posolilt (nebát se), opepřit...
250ml smetany
2-4 vejce

B, kupa bazalky, olivy, sušená rajčata a mozarella !!!
C, 600g menších cibulí, nakrájených na půl-měsíčky a osmažených do zlatova

dobře funguje: Oregáno, čerstvý tyminán, jarní cibulka
Oříšky, slanina, rukola, olivy, houby, chorizo
Emenatál (eidam, kozí sýr, parmezán, uzený, křenový)

Postup:

1. Do mixéru dám mouku + vychlazené máslo nakrájené na kostičky. Přidám žloutek + 4 lžíce vody a rozmixuju. Vznikne sušší, křehké těsto, které dám na 10minut do lednice.
2. Na pomoučený vál dám těsto a prohnětu, pak vyválím a navinu na váleček. Těsto z válečku pak jen rozvinu do formy. Jde o to, aby se těsto moc nezahřálo rukama. S formou vložím cca na 10min do lednice. Pak propíchám vidličkou, přikryju pečícím papírem a zatížím jej, třeba fazolemi, formičkami nebo příborem, aby se těsto nezvedalo. Dám na 15min do trouby při 180-200°C. Pak sundám papír a dám na dalších 5min, aby to bylo lehce do zlatova. Po 5min dám náplň.
3. Na pánvi pozvolna opeču cibuli a pórek na půlměsíčky, přidám slaninu a smažím 10-15min na slabý stupeň, až do chvíle kdy je pórek a cibule měkká a sladká. Osolím, opepřím.
4. Připravím si vaječnou směs. Prošlehám vejce se solí a pepřem. Přidám smetanu, nastrouhaný sýr a další suroviny dle chuti a dám na 25min při 200°C. (tak ať jsou kraje nazlátlé)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 cosmetic-world cosmetic-world | Web | 13. července 2017 v 23:23 | Reagovat

Jsem to nikdy nejedla,nějak mě to neláká😁

2 Kristýna Židková Kristýna Židková | 14. července 2017 v 8:58 | Reagovat

[1]: Za zkoušku nic nedáte  můžete ten koláč udělat i sladký

3 Kristýna Židková Kristýna Židková | 14. července 2017 v 9:01 | Reagovat

[1]: O hodně přicházíte 😉😉😉

4 uncletom uncletom | 15. července 2017 v 22:47 | Reagovat

Nejlepsi recept jaký jsem kdy okusil 6 hvezd z 5!!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama