Ahoj všem, kdo narazili na můj blog! Jmenuji se Kristýna a miluju vaření... PS: Nežer to! Když je to tak dobré! :)

Bábovka - Comtesa de noir

13. července 2017 v 12:34 | Kristýna Židková |  Dezerty

BÁBOVKA - COMTESA DE NOIR


Co budete potřebovat:

250g hladké mouky
20g holandského kakaa
15g mleté skořice
15g prášku do pečiva
150g lupínkových mandlí (použila jsem mix mandlí a ořechů, protože půlku mandlí NĚKDO snědl)
150g strouhané hořké čokolády
150g změklého másla
100g cukru moučka
5 vajec (žloutky a bílky zvlášť)
100ml červeného vína, ale můžete použít i jiný alkohol my jsme použily whisky
100g zakysané smetany
100g cukru krupice

Postup:

1. Troubu si zapneme na 170°C a bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.
2. Do jedné mísy si prosijeme mouku, kakao, skořici a prášek do pečiva, přidáme mandle a čokoládu.
3. Ve druhé míse vyšleháme máslo s cukrem moučka a žloutky, pomalu přidáváme víno a zakysanou smetanu a promícháme (výsledkem je dost nechutně vypadající blemc).
4. Bílky vyšleháme s cukrem krupice a sníh opatrně spojíme se zmíněným blemcem. Zasypeme sypkou směsí a zlehka, ale důkladně promícháme. Přendáme do připravené formy a pečeme 40 minut.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama